Onze 3 pijlers

Voluptas, Integrationem en Progressum

Vriendschap, integratie en progressie of kortweg VIP.

Voluptas, vriendschap, vreugde:

Het spreekt voor zich dat iedereen in de eerste plaats zich bij ons thuisvoelt en plezier beleeft, waardoor er vaak vriendschappen ontstaan, die voordien ondenkbaar waren bij mensen in hun isolement. Bij ons vinden ze die vreugde en toveren we graag een lach op hun gezicht. Niet alleen bij spelers, maar vaak ook bij ouders en begeleiders ontstaan er vriendschappen en praatgroepen. We zien steeds meer mensen de weg vinden naar onze club tijdens training en wedstrijden, maar ook talrijke opkomsten bij evenementen en uitstappen.

We vormen één grote familie!

 

Integrationem, integratie:

Zoals reeds gezegd proberen we mensen met beperkingen uit hun isolement te halen door hen te laten deelnemen aan het voetbalgebeuren. Hierdoor komen ze in contact met andere leeftijds- en lotgenoten die elkaar begrijpen en steunen. Zo leren ze ook op die manier hoe het in de maatschappij er aan toegaat. Soms vreugde, soms tegenslagen. In het voetbal leer je winnen, maar ook verliezen, net zoals het in het dagelijkse leven voorkomt. Aan de hand van het voetbal en het samenspel, het samenleven, het samen beleven proberen we voor hen de stap naar de integratie in de maatschappij te verkleinen.

Elkaar helpen, sociaal zijn, naar elkaar luisteren, regels opvolgen en toch zichzelf kunnen zijn en een mening mogen hebben, zijn hierbij van cruciaal belang.

Voor ons is het belangrijk dat ze een plaats in de maatschappij krijgen en hierin kunnen meehelpen volgens hun capaciteiten. Vaak hebben we jongeren via onze club de stap kunnen doen zetten naar het werkveld.

 

Progressum, progressie, vooruitgang:

Het is tot slot ook onze bedoeling dat we op voetbalvlak hen ook kunnen doen groeien. We proberen waar mogelijk hun technische vaardigheden te optimaliseren zonder druk en op eigen tempo, maar met stimulatie en eindeloos geduld.

Ploegfoto Kids 2

Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.