2023/2024 extrasportief: veel hoogtepunten (maar ook een kleine domper)

2023/2024 extrasportief: veel hoogtepunten (maar ook een kleine domper)

Afgelopen seizoen is onze Grasduikers-community niet alleen op, maar ook naast het veld steeds hechter geworden. Met dank aan het bestuur dat talloze evenementen en randactiviteiten organiseerde om de spelers, ouders, sympathisanten en sponsors optimaal op hun wenken te bedienen.

Zo waren er bijvoorbeeld de vrijdagavondtrainingen: deze werden eigenlijk al aan het eind van het seizoen 2022/2023 geleidelijk opgestart maar dit seizoen werd er hoe langer hoe meer een gewoonte van gemaakt (behalve wanneer Ter Walle reeds op voorhand was geboekt voor een ander evenement). Het charmante hieraan was dat er steeds slechts een beperkt aantal spelers aanwezig waren waardoor kids en adults al eens samen mochten trainen. Best leuk, die lichtere trainingssessies.
Na de training bleef ons kleine groepje vaak tot in de late uurtjes in de kantine hangen. Er werd al eens een potje darts gespeeld, de jongsten hadden hun huiswerk of tekengerief mee en vaak werd de avond afgesloten met een gezamenlijk avondmaal dat varieerde van zelfgebakken wafels of taarten tot frietjes van de frituur of pita’s, pizza’s of Turkse schotels die we lieten leveren vanuit een nabije pitazaak.

Vóór de winterstop was er verder ook het traditionele halloweenetentje met optredens bij ‘t Spoor in Boekhoute, brachten de Sint en zijn Pieten een bezoekje aan Ter Walle en liet het bestuur ons letterlijk met een warm gevoel de winter ingaan door iedereen een muts en sjaal van de club te schenken. Vooral de lekker warme muts zou een belangrijk onderdeel van onze wintergarderobe gaan vormen.

Na de winterstop werden er na jaarlijkse traditie een aantal andere grote evenementen georganiseerd waarbij naast de mensen van de club zelf ook de sponsors en talloze sympathisanten van buiten de club konden kennismaken met de clubwerking en/of financieel een steentje konden bijdragen.
Bij de organisatie van deze evenementen liep echter niet alles van een leien dakje. Dat had voor een deel ook te maken met aanslepende ondergrondse werken die werden uitgevoerd in de Koning Albertstraat vlakbij Ter Walle, waarbij te pas en te onpas al per ongeluk eens een elektriciteitskabel werd doorgesneden…

‘t Is te zeggen, wij hebben het aan den lijve mogen ondervinden op ‘part 1’ van onze bingo op vrijdag 23 februari 2024… Alles was in gereedheid gebracht, van het podium met geluidsinstallatie over tientallen tot wel honderden voorbereide tapasbordjes en veeeele bakken van allerhande dranken tot de inkleding van de zaal, Ter Walle zat nagenoeg vol. Maar juist op het moment waarop onze Chris de aanwezigen op een ludieke manier wou verwelkomen, viel het geluid en bij momenten ook het licht weg omwille van een acuut tekort aan beschikbare stroom in en rond Ter Walle.
Om onze veiligheid niet in het gedrang te laten komen en omdat de geluidsinstallatie nu eenmaal nodig was om de ganse zaal te bereiken, werd er vrij snel beslist om met pijn in het hart de bingoavond uit te stellen naar een latere datum.
Uiteindelijk viel de keuze op vrijdag 29 maart. Die avond kende onze bingo 2.0 gelukkig een vlekkeloos verloop. Eind goed, al goed!

Verder was er in de paasperiode ook de jaarlijkse sponsoravond, waarbij al onze sponsors (en dat zijn er echt wel heel wat, verspreid over gans Assenede, Sleidinge en omstreken) werden uitgenodigd om een hapje te komen eten en kennis te maken met onze clubwerking. Zij kregen onder andere een fotokader mee met onze gloednieuwe ploegfoto (met álle spelers, staf- en bestuursleden) die voorafgaand aan één van onze woensdagavondtrainingen in maart werd genomen.
Wist je trouwens dat we voor de gelegenheid ook worden gesponsord door Argenta als zijnde één van de goede doelen die op hun jaarlijkse quiz zullen gesteund worden? Zij beloonden ons alvast met een heel mooi sponsorbedrag dat op meerdere nulletjes eindigt. Hierdoor kunnen wij als club ook blijven groeien.

Op de sponsoravond werd bovendien ook ik, Jari, even in de spotlights gezet. Kort voordien was ik namelijk nog één van de gastsprekers op de loting van de befaamde U13Cup van Bassevelde, waar onze club sinds jaar en dag de demowedstrijd van het G-voetbal betwist aan de vooravond van het toernooi. Ik werd hiervoor gevraagd door Kristof Vereecke, communicatieverantwoordelijke van de gemeente Assenede, en wou deze kans uiteraard niet laten schieten.
Van het een kwam het ander en zo mocht ik op het podium bij Tom Boudeweel mijn zegje komen doen, samen met KAA Gent-belofte Gilles De Meyer. Alweer een historisch moment voor onze club… Daar doen we het uiteindelijk ook voor 😉 .

Kortom, er viel dit seizoen weer heel wat beleven bij onze Grasduikers. Alvast mijn dank aan het bestuur en iedereen die bij onze club betrokken is om er weer iets moois van te maken!

Ook ik ga nog éénmalig mijn steentje bijdragen met nog een laatste blogpost over onze wedstrijd op de U13Cup. Daarna zal dan een tijdelijke ‘mic drop’ volgen tot na de zomerstop.
I’ll keep you posted!

Sportieve groeten,
Grasduiker Jari

Share this post


Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.