G-FC Grasduikers actief op Oosteeklo loopt

G-FC Grasduikers actief op Oosteeklo loopt

Zondag 20 augustus 2023 was het zover, Oosteeklo loopt. Een aantal spelers,  trainers en zelfs de voorzitter hadden zich ingeschreven om deel te nemen aan de loop. Wekelijkse trainingssessies werden uitgewerkt door voorzitter Chris om toch maar een goede prestatie te kunnen neerleggen op die dag. Om 9 u werd het startschot gegeven voor de allerkleinsten. Onze Devlin Delcourt (3 jaar)  deed mee met de 250 m en werd hierin vergezeld door Indra Van Laere. Devlin eindigde als 28ste met een tijd van 2 min 33 sec (loopsnelheid van 5,9 km/h). Deze prestatie werd dan ook bekroond met een gouden medaille.

Nadien mochten de lopers voor de 500 m zich gaan klaarstellen onder de blakende zon. In deze categorie liepen Ashley Delcourt en Leander De Langhe mee. Ashley eindigde als 19de met een tijd van 3 min 33 sec (loopsnelheid 9,6 km/h). Leander kwam iets voor Ashley over de eindstreep en liep met een snelheid van 10,5 km/h. Beiden kregen hiervoor ook een medaille, Leander de gouden medaille en Ashley kreeg de zilveren medaille rond haar nek. 

Vervolgens werd gestart met de 1000 m, hiervoor was oorspronkelijk Leander ingeschreven maar door een misverstand had Leander al de 500 m meegelopen en als het aan Leander lag, liep hij ook nog eens de 1000 m mee. Maar door het warme weer hebben we dat afgeraden.

De volgende afstand waarin kon worden ingeschreven was de 1500 m en ja hoor, in deze categorie deden ook Grasduikers mee. De Waele Kiana en De Langhe Fleur deden hieraan mee en hebben dan ook een knappe prestatie neergezet. Kiana eindigde net voor Fleur met een verschil van 2 sec. Kiana liep over de eindmeet na 9 min 50 sec en Fleur dus na 9 min en 52 sec wat voor beiden overeenkomt met een snelheid van 9,3 km/h. Terug een dikke proficiat voor deze dames. Ook deze prestatie werd bekroond met een medaille.

Tot slot mochten de lopers voor de 5 km zich klaarstellen. Deze loop startte om 10u00. De voorzitter Chris kwam net op tijd aangelopen zodat hij ook kon deelnemen aan de 5 km waarvoor hij 6 weken keihard  heeft getraind. Naast Chris Van Daele waren ook volgende spelers, trainers, mama’s en papa’s ingeschreven : De Loof Cedric, De Langhe Michel, De Langhe Esmee, De Witte Jari, De Backer Aaron en Verbeurgt Kelly. Allen haalden ze de eindstreep,  voor de ene al wat eenvoudiger dan de andere.
De Loof Cedric         liep met een sneldheid van 10,5 km/h en eindigde na28 min 30 sec
De Langhe Michel    liep met een snelheid van 10,2 km/ en eindigde na 29 min 28 sec 
De Langhe Esmee  liep met een snelheid van 10,1 km/h en eindigde na 29 min 42 sec
De Witte Jari          liep met een snelheid van 9,9 km/h en eindigde na 30 min 11 sec
De Backer Aaron liep met een snelheid van 8,3 km/h en  eindigde na 36 min 14 sec
Van Daele Chris liep met een snelheid van 7,7 km/h en eindigde na  38 min 52 sec
Verbeurgt Kelly liep met een snelheid van 7,1 km/h en eindigde na 42 min 00 sec

een TOPPRESTATIE van onze GRASDUIKERS !!!!

Na afloop hebben velen al laten weten dat ze volgend jaar terug meedoen aan Oosteeklo loopt. Ook schepen David Vercauteren kwam een kijkje nemen en zag dat het goed was.

Share this post

Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.