De Lotus Biscoff G-Football Trophy: een weekend vol voetbalplezier in eigen huis!

De Lotus Biscoff G-Football Trophy: een weekend vol voetbalplezier in eigen huis!

Al sinds de verhuis naar Oosteeklo was het weekend van de jaarmarkt (17 – 18 september) er eentje waar elke Grasduiker (bestuur, spelers, trainers en andere fans) reikhalzend naar uitkeek. De reden? Ons eigenste toernooi, voor het eerst omgedoopt tot de ”Lotus Biscoff G-Football Trophy”.

Nog unieker was dat ons bestuur voor de allereerste keer in ons bestaan had besloten om ons een volledig weekend voetbalplezier te bezorgen, als speler, medewerker of gewoon als supporter. Zo konden de vele teams die deze club rijk is ook gespreid worden over de twee dagen. Het programma zat als volgt in elkaar:

  • Zaterdagvoormiddag: onze kids;
  • Zaterdagnamiddag: onze teens en mijn ploegske van niveau 4;
  • Zondag: onze niveau 3


Het speciale aan dit toernooi was dat elke dag volgens een ander systeem werd afgewerkt.

Zo ging men op zaterdag in ons geval nog uit van de welbekende G-voetbal leuze: iedereen winnaar en puur spelen voor het plezier.

Alhoewel: aan het weer beleefden we die zaterdag alleszins níét veel plezier want de weergoden trakteerden ons op een onstuimige, wisselvallige dag waarbij het zonnetje maar al te vaak werd afgewisseld door hevige plensbuien. Zo moesten wij verschillende keren binnen vluchten. Bij de kids werd er ’s voormiddags zelfs een match afgelast omdat het maar bleef regenen…

Gelukkig kon het slechte weer het spelplezier niet bederven en toonden alle ploegen zoals gewoonlijk weer enorm veel inzet op het veld. De kids konden bijvoorbeeld één van hun wedstrijden winnend afsluiten. Mijn niveau 4-ploeg (door het grote aantal aanwezige spelers opgedeeld in twee groepen) kon helaas geen enkele overwinning uit de brand slepen, al hadden beide groepen daar zeker aanspraak op gemaakt gezien ons goede spel.


Ook niet alle wedstrijden werden verloren: zo sleepte mijn groep in de eerste match tegen de Scheneschoppers nog een mooi 1-1 gelijkspel uit de brand. Ik zat als verdediger zelf ook echt goed in die match. De andere twee wedstrijden (tegen Stasegem en Boka United) werden dan wel verloren, de ene al wat steviger dan de andere, toch stapte ik net als heel wat van mijn ploegmaats met een goed gevoel van het veld. Zowel zij als ik konden enkel maar ons uiterste best doen en met dat ene gelijkspelletje kon ik best leven.
Ook de andere groep deed het ondanks nederlagen tegen Wolvertem, Sparta Petegem en Club Brugge lang niet slecht. Zij hadden dan wel de pech dat zij bij praktisch al hun matchen net een regenvlaag te verwerken kregen…

Maar ondanks de kwaaie weergoden mochten we zeker en vast spreken van een geslaagde eerste dag, met bezoekjes van onder andere onze websitebeheerder Herman De Groote en verder ook Chantal Bobelijn en (mijn goeie maat) David Vercauteren, respectievelijk de Asseneedse schepenen van sport en feestelijkheden. Onze niveau 4 heeft er een hele mooie groepsfoto met David aan overgehouden.

Tot slot kon ook onze clubkas op deze druilerige zaterdag flink gespijsd worden door de vele aanwezigen die tijdens de buien kwamen schuilen in onze kantine, waar je allerlei lekkers kon verkrijgen zoals hamburgers, bakjes pasta en verder ook de nodige drank waaronder heel wat koffies, frisdranken en, om ons dorp nog eens in de kijker te zetten, ook het plaatselijke Tseut-bier dat zeker in de smaak viel.

Na deze drukke eerste dag werd alles op en rond het voetbalveld in gereedheid gebracht voor de al even speciale zondagswedstrijden. Het verhaal van deze voor onze club toch wel speciale tweede dag vind je in het tweede deel van deze toernooi-blogpost!

Share this post


Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.