Lotus Biscoff G-Football Trophy (deel 2): een 100% “zon-dag” als afsluiter

Lotus Biscoff G-Football Trophy (deel 2): een 100% “zon-dag” als afsluiter

Op de tweede dag van ons toernooi was het aan onze “eerste ploeg” van niveau 2/3 om zich te tonen in een, alleszins naar Oost-Vlaamse G-voetbalnormen, uniek toernooiconcept vol wedstrijden mét inzet en zelfs een heuse wisselbeker voor de winnaar van de finale.

De structuur van deze dag deed mij, als ondertussen ook fiere medewerker van de Basseveldse U13Cup, eigenlijk op een bepaalde manier denken aan het befaamde miniementoernooi van onze buren van over de Expressweg. De deelnemende ploegen werden namelijk eerst in poules van 6 ingedeeld om na afloop daarvan, op basis van de rangschikking in hun groep, hun finale positie te bepalen via een onderling duel tegen de ploeg die in de andere groep op dezelfde positie was geëindigd.

Ons toernooi kreeg ook een internationaal tintje door de aanwezigheid van de Terneuzense Boys uit Nederland. Met Club Brugge, Zulte-Waregem en SK Beveren tekenden er ook een paar G-afdelingen van Belgische profclubs present, net als een paar vertrouwde namen uit het G-voetbal zoals Stasegem (2 ploegen), Avanti Stekene, Meetjesland, Sporting Aalst en een voor mij nieuwe naam: WS Lauwe uit West-Vlaanderen.
Helaas moest Alken, één van de uitgenodigde Limburgse ploegen naast Sporting Aalst, wel nog last minute forfait geven door coronaperikelen.

Het weer zat, anders dan zaterdag, dit keer wél een hele dag mee. Een echte zondag dus, en deze keer bleef ze een ganse toernooidag lang van de partij.

Het perfecte recept dus voor een aantal intense groepswedstrijden tjokvol inzet en overgave op het veld. Er werd voor elke bal gestreden, soms zelfs tot op of net een tikkeltje over het randje (zonder erg weliswaar, we zijn ondanks een turbulente laatste voorbereidingsweek gelukkig bespaard gebleven van zware incidenten).

Onze Grasduikers stonden alvast zeer goed hun mannetje. 2 van de 4 wedstrijden werden ruim gewonnen (4-1 tegen Zulte-Waregem en 5-0 tegen Meetjesland), eentje zeer nipt verloren (0-1 tegen Stasegem A) en er was ook nog een gelijkspel tegen Avanti Stekene waarbij onze jongens de gelijkmaker vlak voor affluiten tegen de netten joegen. Uiteindelijk werd de groepsfase afgesloten op een tweede plaats, na Stasegem A. Dit zorgde ervoor dat ze om de derde plaats mochten strijden tegen… Stasegem B. De A-ploeg van Stasegem moest het in dé ultieme bekerfinale opnemen tegen onze Limburgse vrienden van Sporting Aalst.

Uiteindelijk wisten onze Grasduikers met een zeer overtuigende winst de derde plaats in de wacht te slepen. Ondanks de moeilijke week en het feit dat ze naast dé hoofdprijs grepen toch maar weer een fantastisch eindresultaat!

In de grote finale trok Sporting Aalst na een spannende maar zeer sportieve wedstrijd aan het langste eind door hun vrienden uit Stasegem met het kleinste verschil te verslaan.

Uiteindelijk was dit de einduitslag in aflopende volgorde (waarbij Alken door hun spijtige forfait uiteraard wordt verontschuldigd):

11. G-FC Meetjesland

10. SK Beveren (winnaars van de Fair Play-trofee)

9. WS Lauwe

8. Avanti Stekene

7. Club Brugge

6. Zulte-Waregem

5. Terneuzense Boys

4. Stasegem B

3. G-FC GRASDUIKERS

2. Stasegem A

  1. Sporting Aalst

En zo werd een vermoeiend maar meer dan geslaagd toernooi op een mooie manier afgesloten. Deze editie smaakte absoluut naar meer! Alvast een dikke proficiat aan de winnaars uit Aalst (deelgemeente van Sint-Truiden, niet te verwarren met onze provinciegenoten a.k.a. übercarnavalisten uit Oilsjt Ajoin zoals ze dat zelf zouden zeggen)! Graag tot volgend jaar, en dat geldt gerust ook voor alle andere deelnemers en natuurlijk ook al onze andere bevriende clubs uit de G-voetbalfamilie die er dit jaar niet bij konden zijn!

PS: de foto’s volgen later nog. In de volgende blog zal ik, vlak voor de échte competitiestart van onze niveau 4 eraan komt, nog even een korte round-up geven van de andere toernooien waaraan wij na dit geslaagde weekend nog deelnamen (de Football Kick-Off in Tubize en het jaarlijkse toernooi van onze andere zeer goeie vrienden: de Driesjes van Sparta Petegem).

Alvast tot zeer binnenkort!

Share this post


Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.