Januari 2023: een maand vol prijzen

Januari 2023: een maand vol prijzen

Hallo beste Grasduikers,

Aan het eind van alweer een nieuwe maand vond ik het de moeite waard om nog eens in de pen te kruipen. Want ook al moeten we op het veld met z’n allen nog een beetje terug op gang komen na de eindejaarsbreak, naast het veld was het absoluut een januarimaand om U tegen te zeggen.

En dat heeft alles te maken met dat ene sleutelwoordje in de titel: “prijzen”. Niet alleen werden er allerlei gadgets, voedingswaren en waardebons uitgedeeld tijdens onze traditionele bingo: onze club is op het einde van de maand ook zélf in de prijzen gevallen.

Laten we beginnen bij de eerste activiteit van dit jaar: onze ouwe getrouwe en ondertussen al zeer traditionele Grasduikersbingo waarmee wij ieder voetbaljaar inzetten. Enfin, behalve dan de afgelopen coronajaren, toen het organiseren van een dergelijk evenement jammer genoeg uit den boze was… Maar dat even terzijde.

Ook dit jaar werd het een gigantisch succes. Voor het eerst organiseerden wij onze Bingo in onze nieuwe thuis, de kantine van Ter Walle, en met wat meet- en paswerk konden er toch maar mooi 140 deelnemers ontvangen worden. Niet evident voor een ruimte die toch iets kleiner is dan het SOCK in Kaprijke (waar de vorige edities plaatsvonden) maar ieder vond zijn plaatsje en beleefde een leuke avond. Mét aanwezigheid van onze schepen en goeie vriend David Vercauteren.

Zowel onze spelers (o.a. Esmée, Brent, Evan, Enrique) als heel wat sympathisanten konden met mooie prijzen naar huis gaan. Het ging dan om groentemanden, een weegschaal, geluidsboxen,… Dé hoofdprijs was, tot twee keer toe zelfs, een ballonvaart aangeboden door Madou.
Zelf heb ik geen ronde kunnen winnen maar het scheelde toch niet altijd veel. Juist een beetje pech dat ik net te laat (of te vroeg in de “omgekeerde bingo-ronde” voor de spelers) in de buurt kwam van een bingo. En toen ik dan tóch eens prijs had, waren we met zodanig veel gelukkigen dat het vanzelf moeilijker werd om effectief te winnen. Maar het bloemetje dat ik daarbij als troostprijs kreeg is uiteraard ook een waardevol iets en ik had zo ook iets “gewonnen” dus “me happy”! 😉

Alleszins proficiat aan de winnaars en hopelijk genieten jullie of hebben jullie van jullie prijs genoten!

Van onze Bingo gaan we naadloos over naar een andere speciale dag in januari die voortaan gerust deel mag uitmaken van onze clubgeschiedenis: zaterdag 28 januari 2023.

De afgelopen maand heeft onze club immers niet alleen prijzen uitgedeeld: we hebben er zelf ook één in de wacht gesleept waar we met de ganse club enorm fier op mogen zijn. Die bewuste zaterdagavond was ons bestuur namelijk te gast op de jaarlijkse uitreiking van de Sportverdienste van de Gemeente Assenede.

De reden van hun aanwezigheid was te wijten aan het volgende: enkele mensen (ja, waaronder ook ikzelf) hadden onze club genomineerd in de categorie “Asseneedse Sportploeg van het jaar”.

Ja hallo… Werden we die avond toch wel verkozen tot ASSENEEDSE SPORTPLOEG VAN HET JAAR 2022, zeker? Ondanks de sterke concurrentie van o.a. FC Assenede en de lopers van de “Lucky Runners” die deze prijs ongetwijfeld ook hadden verdiend. On-ge-lo-fe-lijk, alweer een enorme mijlpaal voor de Grasduikers en dat met dank aan iedereen betrokken bij deze club: ons topbestuur, onze toptrainers, de ganse spelersgroep (ook alleen maar toppers), onze geweldige supporters en uiteraard ook een wederzijdse dankuwel aan de gemeente Assenede om ons de kans te geven het G-voetbal ook in deze gemeente op de kaart te mogen zetten.
Als fiere Oosteeklonaar blijft het alvast een hele eer om, samen met mijn ploeg, mijn gemeente én uiteraard ook mijn dorp te mogen vertegenwoordigen!

Dit soort avonden, dit soort erkenningen geeft ons als club enkel meer energie om ook de komende jaren te blijven groeien en nog enorm veel mooie momenten te beleven. En dat is nu eens waarom de Grasduikers nooit meer zullen weg te denken zijn uit mijn leven… Want deze prijs maakt me zó trots, des te meer omdat ik al sinds al die jaren een puzzelstukje van dit geheel heb mogen vormen!

Op naar de volgende mijlpaal, zou ik zeggen. Maar eerst de focus leggen op de rest van dit seizoen want het komt er nu allemaal snel weer aan!
En ik beloof het, ik zal jullie vanaf nu al eens vaker op de hoogte houden van het reilen en zeilen van deze topclub. Want ieder van ons verdient het absoluut om af en toe eens in de spotlights te staan.

Dus: graag tot de volgende blog!

Share this post


Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.