Terugblik op de eerste seizoenshelft van onze Grasduikers…

Terugblik op de eerste seizoenshelft van onze Grasduikers…

Beste Grasduikerfamilie, fans en volgers,

Allereerst wil ik aan jullie allemaal mijn allerbeste wensen overbrengen voor 2023. Dat het een gezond(er), gelukkig en sportief rijkgevuld jaar mag worden vol mooie momenten voor onze Grasduikers!

Ik geef het toe, ben een tijd lang inactief geweest op deze pagina (terwijl ons topbestuur dit nochtans speciaal voor mij had gerealiseerd, dus toch wel lichtjes beschaamd over mijn uitstelgedrag al die tijd). Hoog tijd om daar iets aan te doen, en dus vuur ik nog eens een blogpost op jullie af!

Want er is sinds die laatste posting over ons eigen toernooi op sportief vlak nog heel wat gebeurd in 2022.

Zo is de competitie op gang getrapt voor al onze ploegen, hebben we al een paar toernooien in de benen en wordt er elke woensdagavond keihard getraind op Ter Walle om onszelf als voetballers te verbeteren waar mogelijk (en als het moet trotseren we daarvoor zelfs het ergste rotweer). Om te beginnen waren we op 1 oktober traditiegetrouw te gast op de Football Kick-Off, deze keer op het prachtige en grandioze trainingscomplex van onze nationale voetbalploegen in Tubize. Alweer een leuke ervaring erbij voor het merendeel van onze spelers en natuurlijk ook een beetje thuiskomen voor onze groep Special Devils.

We waren die dag jammer genoeg niet voltallig aangezien onze trouwe voorzitter Chris in de rouw was na het overlijden van zijn vader. Maar dat belette ons niet om met gans ons hart voor hem en zijn familie te spelen. Het inspireerde mijn ploegje van de niveau 4 alleszins om met goed, solide en efficiënt voetbal onze eerste wedstrijd te winnen. Jammer genoeg gingen de overige twee wedstrijdjes (zwaar) verloren tegen betere tegenstanders, wat voor een paar kleine strubbelingetjes zorgde, maar we tilden er niet te zwaar aan en bouwden achteraf nog een feestje ter plekke én in de bus met onze meer succesvolle maats van niveau 3 en onze enthousiaste kids.
Alweer een zeer geslaagde dag in een mooie setting.

Vervolgens waren we op 11 november al even traditiegetrouw met z’n allen te gast op het toernooi van onze vrienden de Driesjes van Sparta Petegem. We waren daar zelfs zó talrijk aanwezig dat onze niveau 4-ploeg (voor de gelegenheid aangevuld met spelers van de teens) in twee teams werd gesplitst.

En het moet gezegd, het ploegje bij wie ik was ingedeeld kende een geweldige dag – ikzelf óók, dat ga ik niet wegsteken 😉 Want we begonnen daar fenomenaal aan ons toernooi met een zeer ruime en vlotte 7-2 zege, zelfs ik wist een zeldzaam goaltje mee te pikken. Het zorgde ervoor dat mijn dag meteen geslaagd was en die motivatie straalde ook af van de gezichten van mijn ploegmaats. De tweede wedstrijd werd namelijk ook gewonnen, zij het dan meer op karakter maar de 3-2 was wel een feit. En oké, de laatste twee gingen dan weer wél verloren met respectievelijk 2-3 en 2-4, maar het resultaat had telkens evengoed anders kunnen zijn want de inzet die we die dag toonden was gewoon geweldig! Dus iedereen kon goedgeluimd en met een dik verdiende medaille om de hals huiswaarts keren!

Vervolgens: fast forward naar 4 december 2022, wat een zeer drukke competitiedag was voor de volwassen teams van niveau 2 en 4.

Voor ons, de 4-tjes, was het raar maar waar pas de eerste échte competitiedag van dit seizoen door allerlei onvoorziene omstandigheden op de vorige vastgelegde speeldatums. Daarbij vulden we telkens dan maar het ontstane gat op door zelf wat onderlinge wedstrijdjes te spelen, zowel bij ons thuis als in Zwijnaarde op die ietwat pijnlijke dag waarop de Rode Duivels verloren van Marokko en zo toch voor een nationale kater zorgden…
Die onderlinge duels waren ook toffe wedstrijdjes, daar klaag ik niet over, en voetballend ging het daarin ook best vlot vooruit, maar geef mij toch maar gewone competitiewedstrijdjes tegen echte tegenstanders. Zo leer je nog het meeste bij naast de wekelijkse trainingsessies…

Soit, die vierde december was er in ons geval eindelijk wél nog eens competitievoetbal, in de schaduw van de Coca-Cola en de Ghelamco Arena te Zwijnaarde. Tegenstanders waren de Scheneschoppers en Sparta Petegem. Opnieuw twee uiteenlopende resultaten, want de thuisploeg bleek een maatje te klein ondanks hun goeie inzet (5-1) terwijl we tegen de gewoontegetrouw ijzersterke Driesjes blij moesten zijn met een doelpuntje in de slotfase van de match (1-6). Niet helemaal geslaagd dus, maar door die ene zege konden we toch met opgeheven hoofd de voormiddag afsluiten om daarna koers te zetten naar Ter Walle.

Daar hielpen we wat bij het klaarzetten en de ontvangst van onze niveau 2-spelers, die het moesten opnemen tegen Kester-Gooik. Ook dit werd ondanks de snijdende koude en de gure wind een aangename, evenwichtige, faire én spannende wedstrijd. Eindstand was dan ook een billijke 3-3, al hadden onze Grasduikers heel wat kansen om de overwinning in de wacht te slepen. Een gelijkspel is natuurlijk ook dik oké en volgens de geest van het G-voetbal bestaat er eigenlijk ook geen beter onderling resultaat, dus al bij al een goeie afsluiter van een rijkgevulde dag.

Dit was voor beide ploegen meteen ook de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop.
Bij deze vermeld ik graag dat de volgende afspraak voor onze niveau 4 in het weekend van 4 en 5 februari valt, wanneer we voor de competitie op bezoek gaan bij Sparta Petegem.

Je kan ook in 2023 natuurlijk eens een thuismatch van één van onze ploegen komen bijwonen. Zowel de adults als de kids/teens spelen nog enkele keren op Ter Walle:

29/1: Grasduikers Teens vs G-Jago Sint-Amandsberg (aftrap 14u)

12/2: Grasduikers Kids vs Sparta Petegem B en G-Jago (aftrap 14u)

5/3: Grasduikers niveau 3 vs Meetjesland (11u) en Grasduikers niveau 4 vs Svelta Melsele (14u)

26/3 Grasduikers niveau 2 vs Kester-Gooik (aftrap 14u)

Of je kan gerust ook eens meetrainen als je zelf sportief genoeg bent en je bent door je beperking op zoek naar een aangename vrijetijdsbesteding… Altijd welkom bij onze Grasduikers, de grootste en de warmste G-voetbalploeg van Vlaanderen!

Share this post


Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze website aanvaard u het gebruik van deze cookies.